Mama,  Persoonlijk

Blegh, ik blog

De afgelopen weken had ik geen inspiratie. Ik kreeg geen letter getypt. En dan slaat de twijfel toe. Ben ik wel geschikt om te bloggen? Waarom blog ik eigenlijk? Van mezelf moet ik eigenlijk al een succesvolle website hebben. Gelukkig mag ik wat minder van mezelf verwachten. Ik ben ten slotte ook nog moeder en sta de halve week voor de klas. (Zit ik nou weer mezelf te overtuigen?)

Ik wil enorm graag meer voldoening uit het leven halen. Of eigenlijk uit mijn werk. Gisteren had ik voor het eerst weer een echt fijne dag. Dit geeft me hoop dat ik ook in het onderwijs het naar mijn zin kan hebben. Maar tegenwoordig is er natuurlijk erg veel keus. Om mij heen zie ik inspirerende mensen die allerlei bedrijven opzetten. En iets daarin triggert mij.

Het probleem is alleen dat ik nog niet weet wat ik wil. Wat mijn big why is. En dat frustreert me enorm. Ik ben wel vaker van richting veranderd maar dan was het nieuwe pad meteen helder en logisch. Mijn eind stage op de pabo in groep 5 ging helemaal mis maar omdat ik groep 8 stage altijd zoveel leuker vond was de overstap naar het vo snel gemaakt. Misschien wel te snel. Want de afgelopen maanden moest ik echt even stil staan en nadenken.

Dat past niet zo bij mij. Ik wil graag doorgaan en bezig zijn. Toch is het enorm goed geweest dat ik tegen mezelf aanliep. Werk putte me uit. Maar waarom dan? Omdat het me meer energie koste dan gaf. Dit jaar mag ik mijn passies onderzoeken en mezelf beter leren kennen. Rustig aan.

En deze blog zie ik als onderdeel van een zoektocht. Waar zal ik uiteindelijk veel over schrijven? We zien het wel. En zodra ik al de overtuigingen over bloggen los liet ging het ook meteen weer beter. Meteen kreeg ik inspiratie. Blegh ik blog veranderde in; leuk, laat ik weer eens een blog schrijven.

Deel dit artikel

2 Comments

  • Sabine

    Ik herken de twijfel wanneer het bloggen niet lukt. Maar uiteindelijk bedenk ik me ook dat het een proces is en dat een succesvolle website niet gelijk hoeft.
    Ik vond je post in ieder geval weer erg inspirerend en het zet ook mij aan het denken. Wat wil ik nu eigenlijk?

    • Dorenedeelt

      Hee hee, Fijn om te lezen. Ik heb nu vooral geen ruimte en rust om te bloggen, dus die vraag herken ik heel erg. Een leukere vraag om te stellen is..wat vind ik leuk! #tip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *