Docent

Weer aan het werk

Maandag ga ik weer naar mijn werk. Rustig aan, ga ik het lesgeven weer opbouwen. De afgelopen weken mocht ik van mezelf (en vooral ook van anderen) niet met m’n werk bezig zijn. Dit heeft enorm geholpen om tot rust te komen en te voelen wat het ‘’probleem’’ was. Ik hoop de komende weken mijn werkzaamheden weer op te bouwen en weer (niet te) snel al mijn lessen te kunnen draaien. Het voelt dubbel om na twee weken weer aan het werk te gaan.

Tot mijn verbazing ben ik er toch echt wel veel mee bezig wat andere mensen van me vinden. En hoe belangrijk ik het ook vind om dit soort taboes te kunnen bespreken, blijft het ook een kwetsbare kant hebben. Ik merk dat ik me schuldig voel dat ik alweer zoveel energie heb, dan viel het toch allemaal wel mee? Dan had ik toch gewoon door kunnen gaan? Gelukkig leer ik steeds meer om onderscheid te maken tussen mijn gedachten en gevoelens maar ze zijn er wel.

Ik ben enorm dankbaar dat ik me op dit moment weer erg goed voel. Ik hoop ontzettend dat het een stijgende lijn is en geen golfbeweging maar dat zal de praktijk vanzelf uitwijzen. Mocht je zelf merken dat je weinig energie hebt en geen rust meer in je hoofd dan raad ik je echt aan om de tijd te nemen om te onderzoeken waar dit aan ligt. Loop er niet te lang mee door.

Ik ben dankbaar voor alle mensen om mij heen die me helpen. Zonder hen zou het zo’n eenzame reis zijn. Ook de reacties online hebben me goed gedaan. De quote op de foto vind ik prachtig omdat als we elkaar helpen, ook als iets mis gaat, we zo krachtig zijn.

Maandag mag ik weer mijn vertrouwde plekje innemen en de mooiste taal van de wereld aanleren aan die heerlijke pubers.

Deel dit artikel

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *