Docent,  Werk

A new job

Een halfjaar geleden besloot ik dat ik ergens anders wilde werken. Ergens wil ik helemaal iets anders maar de tijd voelt nog niet helemaal rijp. Ik blijf de komende tijd investeren in deze zoektocht maar ondertussen wilde ik ook iets anders.

Dit was absoluut geen makkelijke beslissing. Ik heb enorm leuke collega’s, net mijn eigen lokaal, mijn lessenseries zijn opgebouwd en alles loopt eigenlijk heel soepel. Toch voelde het niet goed. Ik merkte dat ik me begon te vervelend, zaken die ik graag wilde verbeteren of anders wilde werden niet herkend door anderen of niks mee gedaan.

Ik leer mezelf steeds beter kennen en ik hou gewoon enorm van afwisseling. Ik had verwacht dit in het onderwijs te vinden maar de constante herhaling van lange lessen heb ik wel een beetje gezien. Wel geniet ik enorm van de leerlingen, hun groepsproces en hun motivatie.

De afgelopen maanden heb veel nagedacht over de volgende stap. Ik heb op enkele scholen gesolliciteerd en ben uitgekomen bij een christelijke school in Veenendaal. Het lijkt me enorm fijn om mijn geloof weer te kunnen uitdragen op mijn werk. Daarnaast ga ik een ander niveau lesgeven en word ik geen mentor. Ik ben altijd mentor geweest dus dit vind ik wel enorm gek.

Ik kijk uit naar deze nieuwe stap en ik ben heel benieuwd wat ik allemaal ga meemaken en leren. Ik heb de afgelopen weken geleerd dat ik vertrouwen mag hebben in mezelf en dat alles goedkomt.

Deel dit artikel

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *